Een dag bij het Gardameer
Een vroegertje vandaag. Om 04.45 uur opgestaan, ontbijt om 05.30 uur en om 06.30 uur de bus in. Een rit van ruim 3 uren voor de boeg. Maar de omgeving is prachtig, door mooie dalen en langs hele hoge bergen. De tijd gaat snel. Ja dat dank je de koekoek als je bijna 2 uren slaapt. Heerlijk.
Het wordt steeds warmer. Als we uitstappen in Malcesine is het 09.20 uur. Dit prachtige plaatsje ligt aan het Gardameer aan de oostkant. We drinken hier koffie in de haven en gaan om 10.20 uur aan boord van onze boot. Deze brengt ons met een grote omweg naar de westkant van het meer, Limone. We hebben een eigen boot met onze groep. We gaan boven zitten en genieten van de zon, het uitzicht en de wind. Veel golfslag, dus ik neem voor de zekerheid een reistablet.
We varen een klein uurtje en dan zijn we in het schattige plaatsje Limone. Dit plaatsje is bekend om de citroenen en de merchandising bestaat uit allerlei spullen met daarop citroenen. Ook heel veel soorten limoncello.
Maar dan zien we mensen lopen met een echte citroen in hun hand. Gevuld met citroenijs. Als ik ijs kan uitkiezen, neem ik nooit citroenijs. Maar deze….. hemels gewoon.
We lopen allerlei verschillende straatjes in en genieten van alles wat hier in de winkels aangeboden wordt. Inmiddels is het hier 28 graden.
Aan de boulevard lunchen we en dan gaan we alweer richting de boot. We kunnen gelukkig wachten op het terras in de schaduw van een gesloten restaurant. Als iedereen present is, stappen we om 13.20 uur weer op onze eigen boot en varen we weer naar ons vertrekpunt Malcesine. Ook nu zitten we weer boven in. Het is hier wel zo ontzettend warm. De wind boven op de boot bracht wat verkoeling.
We nemen daar nog een drankje en dan lopen we weer naar de bus. Die vertrekt om 14.30 uur naar ons hotel. Wat een gein hebben we met Jan en Jon en Carla en Carla. Hilarisch gewoon.
In een kleine drie uren zijn we weer in ons hotel en gaan we ons klaar maken voor weer een diner.
Vandaag kon het eten ons niet echt bekoren. Morgen hopelijk weer beter. We hebben dan een Tiroleravond. Nou dat wordt me een feessie.
Ben benieuwd of je dirndl nog past????
Citroen ijs daar noem ook een fijne ijs soort.
Wat een belevenis fijnvoor je.🤹♂️🍸