mariannebrinkopreis.reismee.nl

Op het hoogste punt van Nederland

Na een rit met twee onderbrekingen, een voor koffie/warme chocolademelk en een voor de lunch en wandeling in het liefelijke dorpje Thorn, zijn we om 14.30 uur aangekomen in ons onderkomen voor de komende twee weken in Vijlen.

We krijgen meteen van de mevrouw van de receptie de sleutel van onze bungalow. We rijden met de auto naar ons onderkomen. Er wordt nog driftig schoongemaakt. We kunnen met de auto niet bij het huis komen. Maar we kunnen natuurlijk wel al de auto’s leeghalen En naar het huis brengen. Een flinke tippel.

Daar zijn we best wel een tijdje mee bezig. Heerlijk met de auto op vakantie. Je kan de auto dan lekker volladen. En dat moet natuurlijk ook als je in Nederland blijft gedurende de zomer van 2021. Korte en lange broeken mee, hempies en t-shirts, truien en dikke jassen. Van alles wat dus. We hebben de fietsen ook meegenomen. Ik heb een aantal fietsroutes gevonden. Fietsen in onze buurt is geen optie, zelfs met je ebike niet. Man, man, wat is het hier hoog om te fietsen. Een route gaat langs de Maas, die doen we van de week en een tochtje over de Brunssummerheide staat ook op het programma.

Als we geïnstalleerd zijn, gaan we lekker buiten zitten. We besluiten om in Vaals te eten.
Eerst gaan we nog even naar Albert Heijn voor wat boodschappen. We hebben een koelboxje meegenomen om sommige spullen koud te houden.

Op de plaats waar jarenlang een chinees was, is nu een Grieks restaurant. We besluiten daar te eten. Een heerlijk voorgerecht en een verrukkelijk hoofdgerecht. Het dessert nemen we aan de overkant. Daar is een ijssalon waar we altijd al ijs hebben gehaald. Dan gaan we naar ons onderkomen terug. Lekker relaxen met een bakkie.

We keuvelen nog wat en bekijken wat we morgen gaan doen. Dat wordt dus ons eerste wandeling door de mountains.

De eerste dag zit er op. Het heeft afgezien van een paar druppels op de A2 niet geregend, de zon liet zich af en toe zien, maar boven op de berg op ons terras was het heerlijk verpozen. Op naar dag 2.

Manja

Hele fijne vakantie en veel fietsplezier.

Jeannette

Veel plezier en hopelijk prachtig weer

Sylvia

Super week
Lekker genieten
Mooi weer

Nel kalsbeek

Heel veel plezier wij gaan ook fietsen in Friesland de Elfstedentocht we hopen op mooi weer